Ett lag är så mycket mer än bara ett lag

Bild: Lennart Lundkvist.
 
Jag vill att ni går in på NA och läser den här artikeln: http://na.se/nyheter/orebro/1.1850179-nioaring-petades-ur-lag om ni inte redan har gjort det.Dels för att ni kommer att förstå mitt inlägg bättre och dels för att jag tycker den är så otroligt viktig.
 
Jag blir riktigt upprörd när jag läser om hur barn blir orättvist behandlade. Framförallt när det handlar om barn som har någon form av skada eller ett nedsatt funktionshinder. Emrik, som artikeln handlar om har sedan födseln en neurologisk skada. Det gör att han har stelhet i vänster ben och vissa problem med balansen.
 
Vad spelar det för roll om en person inte kan springa lika snabbt som de andra? Det är ett helt innebandylag vi pratar om. Ett lag med flera olika individer och förmodligen olika kompetenser. Några kanske springer fort medan andra är proffs på att göra mål. Det kompleterar varandra!
 
Barn som håller på med någon form av fritidsaktivitet ser ofta upp till sina tränare eller ledare, precis som Emrik också gjorde. Vad hände med att vara en bra förebild? Se möjligheter istället för motgångar. Låta alla få vara med och bidra med det dem är bra på. Oavsett skada eller inte. 
 
Som Emriks mamma Mia säger, det är nio åringar vi pratar om. Hallå verkligheten, nio åringar!. Det borde inte spela någon roll om spelarna är bra eller dåliga. Det handlar om så mycket mer. Det viktigaste är inte att vinna.  Ett barn som tillhör ett lag får en känsla av en samhörighet och att det gör något bra. Jag är helt övertygad om att alla i ett lag  har gjort eller kommer att göra något bra. Det behöver inte handla om att göra mål varje match. Det kan vara något så litet som att bara vara med och glädjas av att någon annan i laget gjorde mål.
 
Hur vore det om vi i skolan får för oss att en elev inte kan gå kvar i klassen längre för att eleven har svårare för att göra vissa grejer jämfört med sina klasskamrater. Läs meningen innan en gång till, helst högt. Smaka på orden. Ni hör hur det låter. Helt sjukt.
 
Jag tycker också att ni ska läsa:http://na.se/nyheter/1.1850187--vi-vill-inte-bli-anklagade-att-vi-kastar-ut-spelare-. Den handlar om hur Emriks förredetta tränare ser på det som hänt. Det är viktig att tänka på  att vi som läser artiklarna inte vet exakt vad som har hänt och vad som är sant. Om det i grund och botten är som tränaren skriver blir jag nästan lite mörkrädd. Hur kunde en sådan egentligen enkel sak bli så otroligt fel?. Det kommer vi nog aldrig få veta. Även fast jag inte vet vem Emrik är,  är glad att han börjat spela i en ny klubb och inte slutat med Innebandyn på grund av det här.
 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER


Anonym

Håller med dig, är man såpass ung som de är, så ska man inte värdesätta barn efter vad de presterar, man ska värna om sina kompisar i laget, man ska ha roligt, barn ska få leka och inte bli nekade till detta. Om tränaren tar avstånd från denna killen så kommer även laget göra de, de innebär att killen har förlorat ett gäng kompisar..
tråkigt men sant, det är en konstig värld vi lever i, bra skrivet för övrigt!

2012-10-24 // 12:08:49
Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: